Jak v Nontoxicway bojujeme s koronavirem?

Asi všichni jsme v této nelehké době karantény změnili své návyky a zaběhlou rutinu. Více času trávíme doma, méně se hýbeme, více jíme a možná se nám do ničeho nechce. A možná, že to tak úplně není a naopak máte více času popřemýšlet nad svým dosavadním způsobem života a máte naopak chuť něco na sobě změnit.

Hodně teď slyšíme slovo imunita. A posílení imunity je opravdu v této době klíčové a to jak po fyzické, tak psychické stránce.  Víc než jindy je důležité posilovat svou imunitu a obranyschopnost vůči virům i vůči velkému množství negativních informací.

A jak to děláme my?

Nejsnadnější a nejefektivnější cestou k posílení imiunity je strava. Změna stravovacích návyků je nejrychlejším způsobem, jak si zásadně posílit imunitu.  V domácím prostředí si nyní můžeme vybrat, jakou výživu pro své tělo upřednostníme. Doporučuji vyřadit ze stravy mléčné a masité výrobky, výrobky z mouky a zařadit velké množství ovoce a zeleniny. Můžete začít s lehkým detoxem ve formě pití ovocných a zeleninových šťáv. Informací je na internetu spousta, případně vás zvu do facebookové skupiny "Zdraví je energie", kde právě probíhá společný detox na základě pití šťáv a poté konzumace živé stravy. Inspiraci najdete i v mé knize RAW pro zdraví a krásu, kterou si můžete koupit zde: https://www.nontoxicway.cz/ziva-strava/raw-pro-zdravi-a-krasu/

Zkuste do svého jídelníčku přidat zelené potraviny jako je mladý zelený ječmen a řasa chlorella. Můžete si z něj připravit osvěžující nápoj,  nebo ho přidat k hotovému pokrmu. Mladý ječmen je považován za nejstarší zelenou potravinu  s mimořádným obsahem antioxidantů, vitamínů a minerálů.

Naším favoritem pro posílení imunity je olej z divokého oregana, https://www.nontoxicway.cz/ziva-strava/north-american-herb-spice-oreganol-p73-olejove-kapky-z-extraktu-divokeho-oregana--original-strength--8ml-30ml-/ , který je nejsilnější přírodní antibiotikum a antiseptikum na světě. Vykazuj 50 krát vyšší aktivitu antioxidantů než jablka a 30 krát vyšší než brambory. A navíc je účinným zabijákem parazitů, virů, bakterií, kvasinek a plísní. Je sice poměrně drahý, ale stačí vám denně 2-3 kapky oleje a vydrží opravdu dlouho a jeho účinky jsou obrovským přínosem právě pro posílení imunity.

A jaké jsou naše další tipy?

  • naslouchejte svému tělu, dopřejte si dostatek spánku a dlouhodobě se nepřetěžujte
  • dopřejte si relax, který vám dodá energii a spokojenost
  • hlídejte si svou stravu - hlavně dostatek ovoce a zeleniny, nejlépe v BIO kvalitě
  • zvolte vhodné doplňky výživy
  • sportujte, věnujte se sami sobě
  • omezujte škodlivé vlivy na svoje zdraví (alkohol, cigarety,stres)
  • mějte se rádi, rozmazlujte se, buďte šťastni
  • hodně se smějte, dobrého humoru není nikdy dost a ten já opravdu MILUJI  :-D

95442548_445525892980254_7174739178591092736_n