Batáty plněné zelím se zázvorovou omáčkou

I když jsem propagátor živé stravy, dětem stále vařím. Musím se s vámi podělit o recept, který je velmi jednoduchý na přípravu, lehce stravitelný a když ne 100% raw, tak aspoň 100% vegan. :-) Upečené batáty a zelí můžete uchovávat v lednici klidně tři dny a během chvíle máte večeři na stole. Omáčku udělejte těsně před servírováním a horkou polejte naplněné batáty. Navíc všechny suroviny můžete mít doma v zásobě a když nebudete vědět co k rychlé večeři, tímto receptem rozhodně nic nezkazíte.

Co budete potřebovat na 2-4 porce, nešetřete, je to vážně moc dobré. :-)

Na omáčku:

Na posypání:

  • zelená petržel
  • najemno nakrájená nať jarní cibulky
  • microgreens pokud máte (jak vypěstovat se dozvíte v dalším článku)

Postup:

  • předehřejte troubu na 200st a batáty pečte celé, ve slupce cca 45minut až hodinu, dle velikosti , až je  snadno propíchnete vidličkou
  • v kastrůlku rozehřejte kokosový olej, restujte  najemno nakrájené jarní cibulky s česnekem
  • přidejte zelí, osolte, opepřte a duste pod pokličkou cca 30 minut
  • upečené batáty rozkrojte, trochu pomačkejte vidličkou a naplňte zelím
  • před podáváním si připravte omáčku - všechny suroviny vložte do kastrůlku a na středním plameni  přiveďte k mírnému varu a míchejte 1-2 minuty do zhoustnutí
  • horkou omáčku nalejte na batáty se zelím a podávejte
  • Dobrou chuť! A napište mi, jak vám chutnalo!

96003438_618766742052266_2350850474019651584_n