ACAIA - Prémiový Extra Panenský Olivový Olej s GREPEM a BERGAMOTEM 250ml

 
Vynikající olivový olej do studené i teplé kuchyně. Výborně se hodí k sýru Halloumi nebo do řeckého salátu. Vyvážená jemná a zároveň bohatá chuť exotických citrusů bergamotu a grepu. Vzácná a málo známá prastará odrůda oliv KOLOVI z řeckého ostrova Lesbos.
Dostupnost Skladem
266 Kč
   
Kód produktu 1550
Značka Acaia
Kategorie Výživa a doplňky stravy
 
ACAIA - Prémiový Extra Panenský Olivový Olej s GREPEM a BERGAMOTEM
 
Citrusovým plodům se na řecké půdě velmi daří, což dokazuje nespočet sladkostí a marmelád které se z nich v této zemi vyrábějí. Jedna z nejoblíbenějších příchutí mezi všemi Řeky je chuť ovoce bergamot. Bergamot (Citrus bergamia) je voňavé ovoce velikosti pomeranče, barvou podobné citronu.
Proto se výrobci oleje ACAIA rozhodli vytvořit originální směs z těch nejkvalitnějších silic bergamotu a grepu v bázi toho nejlepšího extra olivového oleje z odrůdy KOLOVI, která roste pouze na ostrově Lesbos. Výsledkem je jedinečná alchymie chutí, kterou si nechcete nechat ujít. Skvěle doplňuje například grilovaný sýr Halumi nebo krevetový koktejl. Vymáčkněte trošku pomeranče nebo citronu či limetky a smíchejte s olejem a získáte fantastický dresing pro lehký a zdravý salát, kterým překvapíte vaši rodinu a přátele.
  • Celkový obsah derivátů hydroxytyrosolu, tyrosolu a oleuropeinu, jak je popsán v právních předpisech EU 432/2012, je u vzorku s kódem HAD3, nad 250 mg/ kg, konkrétně je neuvěřitelně vysokých 660 mg/ kg. Vzorek proto patří do třídy olivových olejů, které chrání LDL cholesterol před oxidací, udržují vysoké hladiny HDL a chrání před kardiovaskulárními chorobami (EFSA, 2012).
  • Značka extra panenského olivového oleje ACAIA, která byla doposud k dostání pouze na zámořských lodích.
  • Nespočet ocenění z mezinárodních soutěží od roku 2016, viz níže, jedná se o jednodruhový olej.
  • Vzácná a málo známá prastará odrůda oliv KOLOVI z řeckého ostrova Lesbos.
  • Vyvážená jemná a zároveň bohatá chuť exotických citrusů bergamotu a grepu.
  • Vynikající olivový olej do studené i teplé kuchyně. Výborně se hodí k sýru Halloumi nebo do řeckého salátu.
  • Nejlepší extra panenský olej, co jsme kdy osobně ochutnali, naprostá špička pro gurmány.

award2019-athena-gold - BERGAMOTaward2019-greattaste1-BERGAMOTaward2019-london-bronze-BERGAMOTaward2019-olivinus-gpo-BERGAMOT bergamot award2018-10bergamot award2017-4bergamot award2016-5bergamot award2016-2

Na ostrově Lesbos je velmi suché klima s omezenými deštnými srážkami a tato odrůda se tomuto podnebí velmi dobře přizpůsobila. Stromy mají silné a početné kořeny, kterými se z půdy do plodů oliv dostávají unikátní živiny a dodávají olivám jejich finální neobyčejnou chuť.
ACAIA sbírá své olivy již na počátku sezóny dokud jsou stále zelené. Sbírají se ručně a z hor je do mlýna převáží oslíci, protože v té oblasti nejsou cesty pro auta. Olivy se lisují ihned během několika hodin od sběru, aby se zachovaly veškeré živiny a chuť. Tato obzvláštní péče se vyplácí, protože jejich olivové oleje pravidelně vyhrávají ty nejprestižnější ceny na všech světových soutěží ať už v Asii, Evropě či USA, a taky samotném Řecku, kde je konkurence obrovská.
V chuti je tento olivový olej velmi jemný, až krémový, vzadu však příjemně zemitý a pikantní, s ovocným aroma. Pokud bychom mohli slovně popsat jeho fantastickou chuť a vůni, zvolili bychom slova jako čerstvě posekaná tráva, bylinky a listí spojené s ořechy, tropickým ovocem a jablkem.  Chuť ACAIA olivového oleje je nesrovnatelná s běžně dostupnými oleji na trhu a využijete ji jak ve studené, tak i v teplé kuchyni.
Ve studené kuchyni se tento olivový olej používá klasicky do salátů a zeleninových pokrmů, je úžasné jím lehce zakápnout kvalitní kozí nebo ovčí sýr, na Bruschettu, na dozdobení apod. V teplé kuchyni je skvělý k nakládání masa a do marinád, kde svými vlastnostmi maso krásně zkřehčí, na zapékaný sýr či zeleninu, na Ratatouille, na zakápnutí těstovin, spolu s citrónem na ryby anebo jakékoliv smažené pokrmy (kouřový bod je 210°C - Acaia je extra panenský olivový olej vysoké kvality s nízkým pH). Dá se využít i při pečení slaných i sladkých pokrmů.
V zeleninových salátech doporučejeme kombinovat tento olej s mořskou Real Salt solí. Kvalitní esenciální přísady jako je olivový olej a mořská sůl doslova vyzdvihnou chuť čerstvé zeleniny a zcela uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky.
Skladujte v chladu a suchu, ne na přímém slunci. Olivový olej ACAIA je chráněn před světlem díky láhvi vyrobené z černého skla.

 

ACAIA, produkty z řeckého ostrova Lesbos. Je nositelem několika mezinárodních ocenění pro svou vynikající chuť. Olivové oleje jsou vyrobeny ze vzácné prastaré odrůdy oliv KOLOVI, rostoucí v odlehlých horách na ostrově Lesbos.

  • Ruční sběr
  • Absolutní kvalita
  • Delikátní jemná chuť s tóny artyčoků, mandlí, rukoly a jablka

acaia

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.